Assen 25 januari 2017.

Ik voel mij overal thuis….

De nieuwe klant is een makelaar met werkgebied in Drenthe en Groningen. Behalve een leuk project ook een interessante markt.  Aan- en verkoop van woningen kreeg vorig jaar eindelijk een boost. Zelfs in Groningen was de vraag groter dan ooit.

Maar de sterke groei van de huizenmarkt neemt dit jaar af. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van makelaarsvereniging NVM. Na een recordverkoop van 165.000 woningen door NVM-makelaars vorig jaar, daalt het aanbod van koopwoningen flink, wat de prijzen opstuwt. Dat schrijft de NVM in een persbericht over de laatste kwartaalcijfers.

In het laatste kwartaal verkochten NVM-makelaars, die circa 70 procent van de markt vertegenwoordigen, bijna 45.800 woningen. Dat is 15 procent meer dan in 2015. Jaarsma verwacht dat het aantal verkopen dit jaar nog zo’n 5 procent zal groeien.

Het aanbod van koopwoningen was in het laatste kwartaal van vorig jaar 28 procent kleiner dan een jaar eerder. NVM-makelaars boden in totaal 92.500 woningen te koop aan, in de hele markt ging het naar schatting om 120.000 woningen. De huizenprijzen stegen in het laatste kwartaal gemiddeld 3 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met bijna 9 procent.

Voor mijn klant is het belangrijk dat hij ieder geval zoveel mogelijk meelift in deze ontwikkelingen. Dan zijn de verkleurde makelaarsborden, vlaggen en uitingen met te mooie modelplaatjes niet meer van deze tijd. Behalve ontwerp, idee en inzet marketingcampagne gaan we nadenken over de verbetering van de huidige  Customer Journey. Mooi opbouwen met alle wensen en behoeften van de klant.

En wij hebben alles in huis….

marketing beweegt verwerlkomt nieuwe klant

Wat is een customer journey eigenlijk?

Een customer journey, ofwel klantreis, is een weergave van de interactie van een klant met een organisatie binnen verkoop- en serviceprocessen. Het maakt inzichtelijk in welke mate je het klantproces succesvol hebt ingericht. Je legt stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld online een rekening opent, of online een bankstel koopt met opties etc.