Rebranding

Schonenburg Makelaars

Thuis in elk huis!

De opdrachtgever zocht:

Door de aanstelling van een nieuwe vennoot stond Schonenburg Buitengewoon eind 2018 voor een strategisch veranderingstraject: de ontwikkeling van een nieuwe naam, pakkende slogan en een eigen corporate identity met modernere uitstraling.  Aan mij is gevraagd om het logo en compeet nieuwe huisstijl te onwikkelen.

Resultaat na de brainstormsessie met het complete team.

De huidige naam Schonenburg moest blijven bestaan, maar de slogan “Buitengewoon” dekte de lading niet meer. Naast woningen in Paterswolde en omgeving is het werkgebied uitgebreid naar Drenthe. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe naam, merk en slogan was het DNA van de makelaardij: een betrouwbare makelaar die persoonlijke service en begeleiding hoog in het vaandel heeft staan. De betrouwbaarheid lag vooral in de gevestigde naam die Aan Schonenburg  (oprichter) heeft opgebouwd. Daarnaast wilden zij graag de oude kleurcombinatie behouden.

Plan van aanpak 

Een rapport met beknopte marketingstrategie en een aantal creatieve concepten. Gemaakt en ontworpen waarmee ik de opdrachtgever op het juiste spoor kan zetten. Hierbij zijn de resulaten vanuit de SWOT analyse leidraad geweest.

Wij kwamen uit op de naam ‘Schonenburg Makelaars, met als slogan: ‘Thuis in elk huis’. Dit is uitgewerkt in een nieuwe maar toch herkenbare  huisstijl (corporate identity),. De elementen ‘thuis en huis’ vormen de basis voor het beeldmerk. Fris, opvallend en strak.

nieuw logo ·  nieuwe slogan . huisstijl ontwerp · reclame uitingen · huisstijldragers . social media . fotoreportage  . marketingsupport

Eenvoudig contact opnemen

Contactgegevens

Marketing Beweegt
Laurierpark 108
9408 AN Assen

06 55394530
info@marketingbeweegt.nl

KvK nummer 58614826

BTW nr: NL001597727B04