Creativiteit helpt je met alle dingen van de dag.

Creativiteit wordt in de verschillende wetenschappen nogal verschillend geïnterpreteerd. Maar wijst in het algemeen naar een vermogen om iets nieuws te scheppen. Een individu of een groep toont creativiteit wanneer een nieuw concept of object wordt gemaakt, of wanneer een originele oplossing voor een probleem wordt gevonden.

 • Individuele creativiteit is een door een individu geuite gedragsvorm.
 • Groepscreativiteit is een door een organisatie, team of groep geuite gedragsvorm. De creativiteit komt meestal tot stand door de interacties binnen en buiten de organisatie, team of groep.
 • Persoonlijke creativiteit Het produceren van ideeën die nieuw zijn voor het individu, maar die reeds door anderen zouden kunnen zijn geproduceerd.
 • Historische creativiteit Het produceren van ideeën die nog nooit door iemand anders zijn geproduceerd.
 • Commerciële creativiteit Het bijdragen aan het behalen van een organisatie’s commerciële doelstellingen vanuit een creatieve visie. (bron:wikipedia)

Als kind was ik al opvallend creatief in de breedste zin van het woord. Behalve leuk tekenen, fantaseren, toneelspelen, muziek maken, ook heel creatief in het verzinnen van geloofwaardige smoesjes. Smoesjes waarom ik weer een keer spijbelde. Creatief met de kilo dropveters uit de snoeptrommel. Deze werden allemaal systematisch door mij ingekort.  Niemand die het opviel dat ze circa 5 centimeter korter waren. Mijn moeder maakte een pan met soep en van het laatste restje maakte ik een culinair sausje. De goekope autoplaids werden door mij op een simpele manier omgetoverd in hippe winterjasjes met franjes. Ook jij hebt vast iets gedaan waar jouw creativiteit te pas kwam…

Creative Director Edith Meeuwis creativiteit

De een is creatiever dan de ander maar je kan creativiteit wel ontwikkelen…ik help je daar graag bij met alle uitleg en toepassingen.

 1. Raak geïnspireerd door alles wat je om je heen ziet.
 2. Zoek het op, onderzoek en observeer.
 3. Zet alles op een rijtje, of juist niet!
 4. Mensen die een verhaal hebben, die zijn interessant.
 5. Ga uitdagingen aan
 6. Stap uit je comfortzone
 7. Wat jij gek vindt is voor een ander normaal.
 8. Neem de tijd.

Stapje op weg helpen?